System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg międzynarodowej normy ISO 22000 może być stosowany przez organizacje uczestniczące w całym łańcuchu żywnościowym - w tym: końcowych i pośrednich producentów żywności, dostawców surowców, zakłady żywienia zbiorowego, restauracje i punkty gastronomiczne, firmy transportowe i magazyny, itp.
Punktem wyjścia jest zastosowanie procedury HACCP (ang. Hazard Analysis and Critical Control Point) czyli analizy zagrożeń dla bezpieczeństwa żywności i na tej podstawie określenie krytycznych punktów kontroli do monitorowania zgodności procesów.
Norma ISO 22000 przedstawia wymagania Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności w sposób najbardziej uniwersalny i kompleksowy, co pozwala na jej stosowanie przez każdy podmiot na świecie.
Aby zapoznać się z wymaganiami Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem żywności wg normy ISO 22000 zapraszamy na nasze szkolenia.
Po szkoleniu, na indywidualnych zasadach możemy zaoferować wykonanie dedykowanych usług doradczych (również zdalnie) w zakresie:
- kompleksowego wdrożenia systemu zarządzania wg norm ISO w celu przygotowania firmy do certyfikacji
- aktualizacji / wprowadzenia zmian do dokumentacji systemu
- wykonywania auditów wewnętrznych
- outsourcingu opieki nad istniejącym systemem zarządzania w roli Pełnomocnika ISO
__________________________________________________________________
Zapytania prosimy kierować na adres: szkolenia@iso9001.edu.pl
ISO 22000 + ISO 9001 - kurs dla Auditorów i Pełnomocników
Na szkoleniu omawiane są zasady projektowania, dokumentowania, wdrażania, auditowania i doskonalenia Zintegrowanego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg normy ISO 22000 oraz Systemu Zarządzania Jakością wg normy ISO 9001, a także role i odpowiedzialności Auditorów wewnętrznych oraz Pełnomocników Zarządu.
ISO 22000 + ISO 9001 + ISO 45001 + ISO 14001 - kurs dla Auditorów i Pełnomocników
Na szkoleniu omawiane są zasady projektowania, dokumentowania, wdrażania, auditowania i doskonalenia Zintegrowanego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg normy ISO 22000, Systemu Zarządzania Jakością wg normy ISO 9001, Systemu Zarządzania Środowiskowego wg normy ISO 14001 oraz Systemu Zarządzania BHP wg normy ISO 45001, a także role i odpowiedzialności Auditorów wewnętrznych oraz Pełnomocników Zarządu.